19 mei 2024

Een stapje terug (Garden & dreams)

Ze heeft iets liefs in haar uitstraling maar ook een soort van vastberadenheid. Sterk. Pretogen met een mooie kijk op het leven. Als dochter uit een tuindersfamilie is Hanneke Nieuwenhuijzen geen echte Goesse. Geboren en gedeeltelijk getogen in Vlake. Al geruime tijd woont ze in Goes en kent wel haast iedereen in de hechte gemeenschap. Door haar eerdere werkzaamheden in de horeca heeft ze veel geleerd. Mensenkennis en vooral de manier van omgaan met diezelfde personen. Haar huis is gezellig ingericht wat duidt op smaak. Smaak en gevoel voor balans.

tuinontwerp2

Creatieve geest
Hanneke ontwerpt tuinen. ‘Ik ben geen architect hoor’, zegt ze lachend. Dat blijkt de lading dan ook niet te dekken. Dat woord klinkt al duur. ‘Over de kosten van een ontwerp en de uiteindelijke aanleg zijn nog veel misopvattingen merkbaar.’ ‘Er is voor ieders budget wel iets te maken.’ Prijzen worden natuurlijk veelal bepaald door de omvang van een project en het eisenpakket van de bewoners zelf. Ze is altijd erg creatief geweest. Barstte van ideeen waar ze nooit echt weg mee kon. Dat is vaker een probleem als je blijkt meer in je mars te hebben dan dat je taakomschrijving en directe chef van je verwachten. Er werden zelfs ideeen van haar gebruikt na ze eerder van tafel te hebben geveegd als zijnde ‘oninteressant.’ Dat soort acties stuitten haar tegen de borst.

tuinontwerp1

‘Presentatie is alles’
Van huis uit heeft ze meegekregen dat een tuin zeker zo belangrijk is voor een bewoner als de inrichting binnen. De start van haar eigen zaak is dan ook een droom die uitkomt. Je eigen ding kunnen doen en daarmee ook een klant gelukkig maken. ‘Wat is er nou mooier?’, lacht ze. Als ze haar tekeningenboek op tafel gooit zie ik dat ze erg veel aandacht besteedt aan de uitwerking. ‘Presentatie is alles’, weet ze en daar ben ik het als ‘reclameman’ helemaal mee eens. Ik krijg te zien waar ze begint en ook, aan de hand van de foto’s, wat er uiteindelijk opgeleverd wordt. Een prachtig traject waar Hanneke de tijd voor neemt. Ze is perfectionistisch, wat geen vervelende eigenschap is in dit geval. Iedere klant krijgt in elk geval drie verschillende ontwerpen voorgeschoteld. De gekozen richting wordt dan verder uitgewerkt. Desgewenst levert ze ook de benodigde bomen, planten, bossen en struiken die in haar projecten  figureren. Doordat ze niet alle tuinen zelf aan legt kregen verschillende hoveniersbedrijven haar creaties in handen. Verrast door haar creativiteit laten sommigen daarom het tekenwerk nu uit haar hand komen. ‘Een eer’, zo vindt een bescheiden Hanneke.

mini-tuintje

‘Mini Gardening’
Door de positieve reacties op haar tuinontwerpen heeft ze ook het ‘Mini Gardening’ aan haar pakket toegevoegd. Kleine tuintjes in schalen en bloempotten die soms bijna een verhaal vertellen. Hiervoor verzorgt ze regelmatig workshops die totop heden goed bezocht worden. Ze brengt haar enthousiasme over middels workshops wat erg aanslaat in de omgeving

Hanneke lijkt een type die tot alles in staat is, maar doet nu alleen nog waar haar hart ligt. Ze heeft geen heimwee naar haar eerdere, snellle en hectische bestaan. ‘Ik ben een gelukkig mens die haar hart volgt. ‘Dat is wel eens anders geweest’

Een stapje terug en drie vooruit…

hanneke-2

Voor meer informatie: www.gardenanddreams.nl / 06-14835816